Richter: értékesíthetők a jutalomként kapott részvények

Vágólapra másolva!
Értékesíthetővé vált az a 38629 darab Richter részvény, amit a vállalat munkavállalói még 2010 decemberben kaptak a vállalat értékpapír-juttatási programjának keretében. A mennyiség nem elhanyagolható, hiszen a vállalat piacán az utóbbi napokban átlagosan 27 ezer darab részvény cserélt gazdát.
Vágólapra másolva!

A Richter bejelentése szerint a PM által elfogadott, 2009-2011. évi elismert munkavállalói értékpapír-juttatási programjának második évében 2010. december 20-án, a munkavállalók részére átadott 38629 db Richter törzsrészvény zárolását a letéti idő lejártával megszüntette, így a részvények értékesíthetők.

A vállalat piacán az utóbbi tíz napban átlagosan 27 ezer darab részvény cserélt gazdát, vagyis a munkavállalók számára értékesíthetővé vált részvénymennyiség közel másfélnapos piaci forgalomnak felel meg. Ez nem elhanyagolható szám, bár fontos hozzátenni, hogy a munkavállalók közül lehetnek olyanok is, akik nem akarják majd rögtön eladni a jutalomként kapott részvényeket. Azt sem szabad persze elfeledni, hogy a piaci szereplők már számolhattak a zárolási idő lejártával érkező többlet eladási mennyiséggel.