Meghiúsulhat az elektronikus útdíj

Vágólapra másolva!
Bár az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-nek sikerült komolyabb csúszás nélkül lebonyolítania az elektronikus útdíjfizetési rendszer kiépítését és üzemeltetését célzó pályázatot, egyre kétségesebb, hogy júliusban elindulhat a rendszer, amelynek az idén 75 milliárd forint költségvetési bevételt kellene termelnie.
Vágólapra másolva!

Szerdán ismét elmaradt az Állami Autópálya-kezelő Zrt. (ÁAK) és a tenderen győztes Getronics szerződéskötése. Az informatikai cég túlvállalta magát, így az is kétséges, megszületik-e a megállapodás. Ha így lesz, máris 75 milliárd forintos lyuk keletkezik az idei költségvetésen - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.

A lap több, egymástól független piaci forrásból úgy értesült, hogy a tenderen győztes Getronics Magyarország Kft. a szerződéskötés elhalasztását kérte január közepéig. Ennek eredeti dátuma - a rendszer nyári indulását szem előtt tartva - december 27-ére esett volna. Ám mivel a pályázaton alulmaradt T-Systems előzetes vitarendezési kérelmet nyújtott be, a szerződéskötés időpontját első körben szerdára halasztották.

Ez azonban elmaradt - a Magyar Nemzet értesülései szerint - a győztes cég kezdeményezésére. A közelebbről meg nem nevezett forrásból származó információ szerint nemcsak késlekedhet, hanem meg is hiúsulhat a szerződéskötés, a pályázat által megkövetelt referenciát "szállító", a Getronics mellé betársuló norvég Q-Free ASA ugyanis kiszállna az üzletből, sőt problémásnak tűnik a szükséges eszközök beszerzése is.

Ha nem lesz szerződéskötés, akkor az ÁAK kénytelen lesz új tendert kiírni, aminek lebonyolítása a legjobb esetben is hónapokig tarthat.