Újabb rezsicsökkentést tervez a kormány

Vágólapra másolva!
Tavasszal, majd az év későbbi részében még egyszer 10-10 százalékkal csökkentené a kormány a rezsidíjakat - írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Márciusra vagy áprilisra ismét a rezsidíjak tízszázalékos csökkentését tervezi a kormány, a gáz, a villamos energia és a távhő árát is központilag mérsékelné - értesült közelebbről meg nem nevezett kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.

A lap úgy tudja, ezenfelül még egy "jelentős", valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel az ez évre szóló kormányzati tervekben. A koncepció szerint az ebből fakadó terheket alapvetően az energiaszolgáltatóknak kell majd viselniük, amit a kormány árszabályozási eszközökkel is támogatna.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöke, Hidvégi Krisztina az [origo] megkeresésére azt mondta az állítólagos további rezsicsökkentésről, hogy a minisztérium sajtóértesüléseket nem kommentál.

A kormány decemberben bejelentette, hogy az idén január 1-jétől az áram, a gáz és a távhő árának 10 százalékos csökkentését írja elő.