Luxuspiacra készül betörni a Gap

Vágólapra másolva!
Megerősítette a Gap ruházati üzletlánc a Wall Street Journal értesüléseit, hogy 130 millió dollárért felvásárolja az Intermix vállalatot, hogy így törjön be a luxusruházati cikkeket forgalmazók piacára. A felvásárló cég a tervek szerint jelentősen profitálhat az Intermix kapcsolataiból. A Gap ezen túl bejelentett egy 1 milliárd dollár értékű sajátrészvény visszavásárlási programot, valamint a legalább egy éve nyitva lévő üzleteik számának a forgalma is a várakozásoknál jobban alakult.
Vágólapra másolva!

Az Intermix ruházati üzletlánc felvásárlásával kíván belépni a Gap a luxusruha értékesítés piacára, melyért 130 millió dollárt fognak fizetni a Wall Street Journal szerint. A kényelmi öltözékeket forgalmazó Gap azt tervezi, hogy megduplázza az Intermix jelenleg 30 darab amerikai és kanadai üzletének a számát, melyen túl a tengerentúli terjeszkedés lehetőségét is megvizsgálják.

Az Intermix női luxusruhák értékesítésével foglalkozik, bár nem a saját gyártású öltözékeit forgalmazza, hanem olyan gyártók termékeit, mint a Herve Leger, az Yves Saint Laurent vagy a Rag&Bone.

A Gap ezekből a márkákból profitálhat, mely 2008-ban megvalósított egy hasonló tranzakciót, mikor 150 millió dollárt fizetett a női kényelmi ruházat értékesítésével foglalkozó Athleta társaságért.

A Gapnál délután erősítették meg a Wall Street Journal értesüléseit, így az üzlet valóban létrejöhet a közeljövőben. További jó hír a vállalat számára, hogy a legalább egy éve nyitva lévő üzleteik forgalma (same-store sales) 5 százalékkal bővült decemberben, ami meghaladja az elemzők által várt 3,5 százalékos növekedést.

Ezeken túl elfogadtak egy új, 1 milliárd dollár értékű sajátrészvény visszavásárlási program elindítását. A jó hírek hatására 4,9 százalékos pluszban, 32,85 dolláron készül nyitni a papír.

Gap árfolyama (NYSE, dollár)

Forrás: [origo]