Csalás gyanúja a Figyelő kiadójánál

Vágólapra másolva!
Állítása szerint leváltotta az ügyvezetőt, majd csalás és sikkasztás gyanújával feljelentést tett a Figyelő kiadója. A hetilapot továbbra is megtartaná. Az irodájából kizárt cégvezető szerint valójában le sem váltották.
Vágólapra másolva!

A többek között a Figyelőt is kiadó Mediacity Magyarország Kft. december 28-án tartott taggyűlésén visszahívta tisztségéből dr. Lukács Marianna ügyvezetőt. "Áttekintve az ügyvezető tevékenységét", egyúttal büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, csalás és sikkasztás gyanújával - közölte a cég szerdán. Új ügyvezetőnek a taggyűlés Bauer Évát választotta.

Cikkünk megjelenése óta elértük Lukács Mariannát, aki kijelentette, hogy valójában nem váltották le. Ő ugyanis levezető elnökként még az előtt berekesztette a taggyűlést, hogy a leváltását célzó javaslat napirendre kerülhetett volna, következésképp nem is volt róla szavazás. Szerinte a berekesztéshez azért volt joga, mert a taggyűlés során a többségi tulajdonos képviselője egy jogszerűtlen lépést tett. "A taggyűlés jegyzőkönyve még nem készült el, de hamarosan meglesz, és alá fogja írni a jegyzőkönyvvezető és a hitelesítésre felkért tag is" - mondta.

Lukács Marianna megerősítette az [origo] azon értesülését, hogy szerda reggel nem engedték be az irodájába. Szerinte mivel továbbra is ő az ügyvezető, a kizárása jogszerűtlen, ezért bírósághoz fordul. Azt mondta, nincs ötlete, hogy miért akarják leváltani, sem arról, hogy milyen bűncselekményt gyanítanak, "a legjobb tudásom szerint vezetem a céget".

Bauer Éva az [origo]-nak nem árulta el, hogy pontosan mi áll a feljelentésben. Annyit mondott, hogy a többségi tulajdonos mindössze néhány hete szembesült annak első jelével, ami miatt végül így döntött. Kérdésünkre közölte, hogy a cég pénzügyi helyzete az eljárástól függetlenül stabil, a vállalat jelenlegi kiadványait, így a Figyelőt is megtartja.

Lukács Marianna azóta volt a Mediacity ügyvezetője, hogy 2008 augusztusában a Consulaudit Zrt.-n keresztül 30 százalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban. A többségi tulajdonos Varga Miklós, akinek az Opten cégadatbázisa szerint korábban is voltak közös érdekeltségei Lukács Mariannával.