Zala megye nyerte a kkv-k országos versenyét

A játékos hangulatot nagyon komolyan vették a nevezők
Vágólapra másolva!
A múlt héten ért véget a KKVHÁZ Megyék Versenye nevű játéka a vidék kis- és közepes vállalkozásai számára. „13 megye és Budapest indult a versenyben. Több tízezer szavazat érkezett és 500 feletti vállalat fejezte ki támogatását a regisztrációjával. Remek gondolatok, anyagok születtek”, összegzett a díjátadó kapcsán Gulyás József, a KKVHÁZ vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!
A játékos hangulatot nagyon komolyan vették a nevezők Forrás: KKVHÁZ

A vidéki kkv-k jelentősége

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a KKVHÁZ stratégiai megállapodást kötöttek a KKV szektor regionális helyzetbehozatalára, tudásbázisuk növelésére és játékos közös marketing akciójuk fejlesztésére. Mint azt Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke kifejezte, szükség van a vidék Magyarországa kisvállalatainak még erősebb gazdasági támogatására.

A rendezvény fő támogatója az OTP Bank, ugyancsak az esemény mögé állt a Magyar Telekom, a CIG Pannónia Általános Biztosító, a RAVAK, a Leitner-Leitner, WIFI és mások. A rendezvény védnöke Dr. Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár, hazánk uniós követe volt. Előadásában számadatokkal is érzékeltette a kkv-szektor súlyát, és jelezte, hogy a kormányzat kész stratégiával rendelkezik a szektor versenyképességének a fokozására.

Szerezzünk tudást

Dr. Bod Péter Ákos tanszékvezető egyetemi tanár, aki a KKVHÁZ „Jövőnk elkötelezett építője” kitüntetését is megkapta idei szerepvállalásáért, előadásában kifejtette, hogy a kkv-szektor versenyképességének fontos záloga a versenyképes tudás megszerzése. Mint mondta, azért vállalta el a KKVHÁZ Megyék Versenye sorozat elnökségét, mert az esemény legfontosabb üzenete épp a versenyképes tudáshoz való hozzásegítés. Mint a szakember kitért rá, az együttműködési képesség alapvetően nem a legerősebb pontja a szektornak, a versenyen mégis az mutatkozott meg, a vállalkozók hajlanak a kooperációra. Gulyás József, a verseny főszervezője elmondta, hatalmas támogatást jelentett, hogy az egyes megyei közgyűlések elnökei a vetélkedő mögé álltak.

A verseny

A nyáron indított, háromfordulós versenyben az volt a feladat, hogy a valóságos vállalkozókból verbuválódott megyei csapatok hozzanak létre képzeletbeli vállalkozást. Valamennyi csapat részletesen átgondolta, milyen területet vesz célba, hány főt alkalmaznának, mi a szlogenjük. Később átgondolták a piaci nehézségeket, és azt, milyen stratégiával oldanák meg a problémákat, majd kidolgozták, mely vállalkozásokkal működnének együtt, vállalkozóként mit várnának el a segítőktől. A második fordulóban a növekedés sajátos problémáival néztek szembe a csapatok, a döntőben pedig a nemzetközi piac, az exportképesség kérdései kerültek fókuszba.

Zala megye Sóhivatalt épített fel 6+1 fő alkalmazásával. A jelek szerint olyan ötletesen és hihetően dolgozták ki terveiket a humán erőforrás-menedzsmentben, a finanszírozásban, az adózásban, a kommunikációban, és a többi divizióban, hogy a zsűri nekik ítélte az első díjat. A második helyet Jász-Nagykun-Szolnok megye, a harmadik helyet Komárom-Esztergom megye szerezte meg.

Gratulálunk a nyugat-magyarországi csapat szép szerepléséhez. Az se búsuljon, aki lemaradt, kimaradt, alulmaradt: a megyék versenye 2014-ben folytatódik.