Warren Buffett 37 millió dollárt keres naponta

Vágólapra másolva!
A leggazdagabb amerikai azonban továbbra is Bill Gates.
Vágólapra másolva!

Idén Warren Buffett növelte legnagyobb mértékben a vagyonát az amerikai milliárdosok közül. A részvényügyletekkel foglalkozó mágnás 2013-ban összesen 12,7 milliárddal növelte a vagyonát, amely így 59,1 milliárdra emelkedett - írja a CNBC.

A Wealth-X kutatócég szerint Bill Gates a leggazdagabb amerikai, de ő nem tudta annyival gyarapítani a vagyonát, mint Buffett. Gates az idén 11,5 milliárd dollárral gazdagodott, és összességében 72,6 milliárdos a vagyona.

A harmadik legjobban teljesítő milliárdos Sheldon Adelson kaszinómágnás volt, aki 11,4 milliárd dollárral, 35,3 milliárdra növelte a vagyonát.

Szinte minden milliárdosnál a részvények értéknövekedésének köszönhető a vagyongyarapodás, a tulajdonosok a cégek értékének növekedéséből profitáltak. Az idén egyetlen iparág sem teljesített kiugróan, vagyis a gazdagodás szektortól függetlenül, általánosságban is a tőzsdei árfolyamok kedvező alakulásának eredménye.

Az ismertebb milliárdos üzletemberek közül Jeff Bezos, az Amazon alapító-tulajdonosa a negyedik, Mark Zuckerberg Facebook-alapító az ötödik, a Google-t jegyző Sergey Brin pedig a hetedik helyen végzett a legjobban növekvők rangsorában.