Vörösbe burkolózik Európa

Vágólapra másolva!
Nem megy jól ma az európai börzéknek, mindenhol Európában lejtmenetbe kapcsoltak a parkettek. Itthon sem fényesebb a helyzet, a Mol több mint egy, míg az OTP egy százalékkal gyengül, de a másik két blue-chip is szenved.
Vágólapra másolva!

Itthon nem csak a Mol-OTP páros van rossz paszban, a Richter árfolyama 0,4, míg a Magyar Telekomé 0,3 százalékkal csökken. A forgalom viszont meglehetősen gyér, dél környékén nem éri még el a két milliárd forintot sem.

A CIG Pannónia a 240 forint körüli szinteken ingadozik, jelenleg két százalékos pluszban áll a CECE index átsúlyozása miatt megélénkült érdeklődés miatt.

A forint még mindig 303 fölött jár az euróval szemben, míg a svájci frank 248 forintnál jár, a dollár/forint kereszt pedig 220-nál.

NYugat-Európa vezető tőzsdéi kifejezetten rosszul teljesítenek ma, leghátul a londoni FTSE100 tőzsdeindex kullog 0,9 százalékos mínuszával. A párizsi parketten sem sokkal jobb a hangulat, a Peugeot például már több mint 10 százalékos mélyrepülésben van, tovább mélyítve korábbi mínuszait.

Az amerikai határidők alapján New Yorkban néhány tizedes csökkenéssel kezdődhet majd a kereskedés. Ellenben ez még változhat majd, hiszen fél háromkor érkezik két makroadat is, a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek alakulása és a novemberi kiskereskedelmi forgalom.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu