Vágólapra másolva!
Nincsenek túl nagy mozgások a nyitva lévő nemzetközi piacokon, az amerikai határidős indexek sem mutatnak semmi érdemlegeset. A tartós cikkek rendelésállománya jól sikerült az USA-ban, túlszárnyalva az elemzői konszenzust.
Vágólapra másolva!

Nincsen ma túl nagy izgalom a piacokon, az amerikai határidős indexek pár pontos emelkedést mutatnak, ráadásul ma a tengerentúli tőzsdék is hamarabb zárnak, így csak magyar idő szerint este hétig lehet kereskedni. Bár minden nem ma lesz az, amikor izgalmunkban lerágjuk a körmünket.

Makrogazdasági adat azért érkezett ma az USA-ból: a tartós cikkek rendelésállománya jóval a konszenzusban szereplő szint fölött emelkedett. Az elemzők csak 1,5 százalékos növekedést vártak, holott a tényleges adat 3,5 százalékos bővülést mutatott havi szinten novemberben. A szállítóeszközökkel tisztított adat is erősebb lett a konszenzusnál.

Ma még napvilágot lát a Richmondi Fed index, illetve 16 órakor az újlakás értékesítések száma is mozgásra bírhat néhány részvényt.

A forint vegyesen mozog a főbb devizákkal szemben, az euró ellenében erősödik, a dollárral szemben viszont gyengül, de itt sem lehet nagyobb kilengéseket látni.

A nyitva lévő európai piacok sem ma váltják meg a világot, minimális emelkedést lehet látni a monitorokon. Főként a FTSE 100 képes növekedni.

Egyedi részvények közül talán a Teslát érdemes kiemelni, 4 százalékos pluszban nyithat, mivel az amerikai hatóságok megerősítették a S Model esetében az 5 csillagos osztályzatot biztonság szempontjából. Rövidesen az amerikai hatóságok is közzéteszik a vizsgálataik eredményét a S Modelt érintő tűzesetek miatt.