Több cégen segít a kibővített jegybanki program

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

„A K&H hasznosnak tartja a Növekedési Hitelprogram kiterjesztését a lízing finanszírozások igénybevételére, mivel ezzel a vállalkozások szélesebb köre vehet részt a programban. A lízing termékek bevonása bővíti azon, főleg magas gépbeszerzési hányaddal rendelkező beruházások körét, melyek részesülhetnek a kedvezményes finanszírozás lehetőségéből. Az így kiterjesztett NHP ezáltal nem csak a korábban vártnál nagyobb volumenű beruházásokat eredményezhet, hanem a hagyományosan lízinggel finanszírozott vállalkozások eredményességét, ezáltal hitelképességét is javíthatja” – nyilatkozta Hodina Péter, a K&H Bank Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatóságának vezetője.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2014. január 1-jétől a lízingügyletekre is kiterjeszti a Növekedési Hitelprogram (NHP) igénybevételét, így a módosítás szerint azok a kis- és középvállalatok is részt vehetnek a programban, amelyek nem hitelt, hanem lízinget igényelnek, illetve a devizalízinget is kiválthatják. Emellett a csaknem félmillió őstermelő is jogosult a kedvezményes hitelre, amelynek felső határát 3 milliárd forintról 10 milliárd forintra emelték.

„A K&H hasznosnak tartja a kezdeményezést, mivel a lízing finanszírozások igénybevételével a vállalkozások szélesebb köre éri el az NHP nyújtotta előnyöket. A lízing termékek bevonása a programba azért jelentős, mert a kedvező kamatozású hitelkonstrukció által nyújtotta előnyök immáron kiterjednek a kis- és középvállalatok azon széles körére is, akiket finanszírozóik döntő többségben csak lízing konstrukció keretein belül juttatnak forráshoz. Mindez azon túl, hogy nagymértékben javítja ezen vállalkozások jövedelemtermelő képességét, növekvő beruházási kedvet és magasabb arányú megvalósított beruházást eredményez” – tájékoztatott Hodina Péter.