Ezek a részvények még jól is elsülhetnek

Vágólapra másolva!
Bár a részvénypiacokon eladói hullám söpört végig az elmúlt napokban, azért még a borongós hangulatban is találhatunk olyan papírokat, amelyek épp ezzel a kis korrekcióval válnak érdekessé. A Procter&Gamble mellett a Colgate-Palmolive is olyan támaszokat teszteltek vissza, melyeknél szűk stop szinteket alkalmazva tudunk piacra lépni.
Vágólapra másolva!

Az általános részvénypiaci esést arra használhatjuk ki, hogy emelkedő trendben mozgó vállalatok papírjaiból alacsonyabb árfolyamon szemezgessünk. Mivel fontos, hogy kedvező kockázat-hozam arány mellett tudjunk piacra lépni, természetesen érdemes minél körültekintőbben válogatni a potenciális jelöltek közül. Mi két olyan részvényt találtunk, melyek technikai képe mindenképp megér egy misét.

Ha szeretnének többet megtudni arról, hogy mi alapján szemezgetünk a befektetési lehetőségek közül, vagy egy profi befektető hogyan kereskedik, regisztráljon (alább) és jöjjön el az Investor.hu következő eseményére, ahol személyesen is találkozhat elemzőnkkel.

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES

Az egyik közülük a számunkra leginkább az Ariel, a Braun, a Wella, vagy a Duracell márkáiról ismert Procter&Gamble, mely a november eleji kitörési szintjét teszteli vissza. Amennyiben a 82 dolláros szint megfogja a papírt (amire minden esély megvan, hiszen korábban ezek az értékek fontos ellenállásként funkcionáltak), úgy a kitörést-visszatesztet követően az április óta tartó7 dolláros sávnak megfelelő emelkedésre is képes lehet az árfolyam.

Azt viszont egyelőre nem tudhatjuk, hogy valóban felfele indul majd el a papír, de ez minket nem is kell, hogy megijesszen. Ami ennél sokkal fontosabb talán, hogy a közeli támasznak köszönhetően szűkre vehetjük a stop loss szintünket, megfelelő kockázat-hozam arányt kapva a piacra lépéshez.

A Procter&Gamble árfolyama (USD)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hasonlóan érdekes képet fest a Colgate-Palmolive grafikonja. Az árfolyam számára a 64 dollár jelenti a támaszt, melytől nem sokkal lemaradva az 50 napos mozgóátlagot is megtalálhatjuk. A piacra lépést tehát ebben az esetben is szűk stoppal tudjuk megvalósítani, az erős támaszok ráadásul lehetőséget teremtenek az eddigi lemorzsolódás megfékezésére is.

A Colgate Palmolive árfolyama (USD)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A szektorban tevékenykedő Unilever szintén támaszokhoz érkezett, de ebben az esetben egyelőre túl sok a kockázati faktor ahhoz, hogy nyugodt szívvel léphessünk piacra. Bár az 50 napos mozgóátlag és a 28,5 euró körüli támasz miatt itt is szűken lehetne stopolni, a grafikonon kirajzolódó csökkenő háromszög miatt ezt a részvényt egyelőre csak erős idegzetűeknek ajánlott meglovagolni. A kép akkor változna a pozitív irányba, ha a háromszögből felfele törne ki az árfolyam.

Az Unilever árfolyama (EUR)

Forrás: Bloomberg, Investor.hu