Senki se vihette haza a Vodafone négy nyereményautóját

Vágólapra másolva!
Négy autót kisorsolt a Vodafone, de egyiket se nyerte meg senki. A cég nyereményjátékában nem csak azok vehettek részt, akik teljesítették a játék feltételét, erről viszont elfelejtettek szólni az ügyfeleknek. 50 milliós bírság járt érte.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint megtévesztő tájékoztatást adott a Vodafone a "Töltsd fel és nyerj!" elnevezésű játékáról, ezért 50 millió forint bírságot szabott ki a cégre.

2012. szeptember 3. és 30. között négy autót (két VW Polo, egy Mini Cooper és egy 1-es BMW) és kisebb pénzösszegeket lehetett nyerniük a feltöltőkártyás előfizetőknek. A GVH szerint a Vodafone olyan sms-eket küldött az ügyfeleknek, hogy kizárólag azok nyerhetik meg az autókat, akik legalább 3000 forinttal feltöltik az egyenlegüket az adott héten.

A GVH közleménye szerint viszont nem csak ezek az ügyfelek vettek részt a sorsolásban, de nyerni csak a feltöltéssel lehetett. A kiküldött tájékoztató sms-ekben erre nem hívták fel a figyelmet, illetve nem mindegyik sms-ben jelezték, hogy a bővebb tájékoztató a Vodafone honlapján érhető el.

A játék végén kisorsoltak ugyan négy embert, de egyikük sem felelt meg a 3000 forintos feltöltés követelményének, így egyik nyereményautót se adták át.