Milliárdos megrendelést nyert a Nyomda a NAV-tól

Vágólapra másolva!
December 21-én megkötött szerződés nettó értéke két évre mintegy 3,8 milliárd forint.
Vágólapra másolva!

Kellemes hírt tartogatott az ANY Biztonsági Nyomda részvényesei számára a szombati munkanap. A társaság ugyanis bejelentette, hogy a Pénzjegynyomda Zrt. és az ANY Biztonsági Nyomda konzorciuma adó- és zárjegyek gyártására szóló szerződést nyert el.

A NAV által kiírt eljárást nyerte meg a konzorcium, amelynek értéke nettó 3,8 milliárd forint a következő két évre nézve. A Nyomda által vezetett konzorcium több százmillió adó- és zárjegyet szállít majd le. A megállapodás értelmében leszerződött mennyiség változhat még, akár 30 százalékkal kevesebb, vagy 25 százalékkal több is lehet.

Az ANY Biztonsági Nyomda már 18 éve gyártja a magyarországi zárjegyeket - mondta el Zsámboki Gábor, a társaság vezérigazgatója.

A hír mindenképpen pozitívnak számít, hiszen a Nyomda újra elnyerte a tendert a következő két éves időszakra. Nagy meglepetésnek azonban nem mondhatjuk, hiszen már a korábbiakban is ők nyerték el, és legutóbb (2011 decemberében) is két éves időszakra vonatkozóan.

Forrás: Investor.hu

A szerződés értéke (aminek a fele jut a Nyomdára) egy évre vetítve nagyjából 950 millió forint körüli, ami az ANY éves árbevételének nagyjából öt százaléka. A zárjegyek gyártása a magasabb hozzáadott értékű termékek közé tartozik, vagyis az átlagosnál kicsivel magasabb az azon elérhető marzs is.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu