Vágólapra másolva!
Nem volt jó formában ma az OTP és a Richter, mindkét papír nagyot esett, ami miatt a BUX is kisebb mínuszban ragadt. Európában tartják pluszaikat a főbb részvényindexek, míg Amerikában nincs nagy mozgás, mivel a befektetők a Fed hamarosan véget érő ülésére várnak. 
Vágólapra másolva!

Nem tudott csatlakozni európai társaihoz a magyar részvényindex, mely 0,03 százalékos mínuszban, gyakorlatilag tegnapi záróértékénél fejezte be a kereskedést. A BUX ezzel a régióban is lemaradónak számított, az osztrák és a cseh index 1,2 százalékot tudott ralizni.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A hazai főbb papírok közül az OTP bizonyult az egyik leggyengébb láncszemnek, mely 0,7 százalékot esett, amivel nagy szerepet játszott a BUX fékezésében. A Richter is pocsékul teljesített, és 0,9 százalékot esett. Velük ellentétben a Mol 1 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékos pluszban zárt.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A kisebb társaságok részvényei közül az FHB 10 százalékot menetelt, átlag feletti forgalom mellett.

A forint erősödni tud, és 298,2-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. A magyar deviza előtt azonban komoly technikai akadályok húzódnak, így könnyen véget érhet a jó formája. A dollár/forint jegyzése 216,6-nál, a svájci franké 244-nél található.

EURHUF árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Európában továbbra is tart az indexek lendülete, a legjobban teljesítő belga BEL20 index 1 százalékot menetelt, de a londoni FTSE csak 0,2 százalékos emelkedésre képes, amivel sereghajtónak számít Európában.

A vállalatok közül a Raiffeisen 2,4 százalékot, az OMV pedig 0,8 százalékot erősödött.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Amerikában nincs nagy mozgás, a befektetők már a Fed ülésének közelgő végét várjuk, ami után kiderül, hogy a jegybankárok csökkentenek-e a tőzsdei ralit tápláló eszközvásárlási programon. Így a részvényindexek tegnapi záróértékeik közelében mocorognak, az S&P 500 stagnál, a Dow Jones 0,3 százalékot emelkedett, a Nasdaq viszont 0,2 százalékot esett.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A délután közzétett makroadatok remekül sikerültek, a kezdődő lakásépítések 22,7 százalékkal növekedtek novemberben októberhez képest, és a növekedések üteme 2008 óta nem látott szintre emelkedett. A kiadott lakásépítési engedélyek száma pedig 3,1 százalékkal csökkent novemberben havi alapon, miközben az elemzők 4,7 százalékos visszaesésre számítottak.

A Ford pocsék formában van, már 7,3 százalékot esett a cégtől érkező rossz hírek miatt.