Magyarország legnagyobb érdekvédelmi szervezete jött létre

Vágólapra másolva!
Három szakszervezeti szövetség egyesülésével az ország legnagyobb - mintegy 250 ezer taggal rendelkező - érdekvédelmi tömörülése jött létre - írja az MTI.
Vágólapra másolva!

Magyar Szakszervezeti Szövetség néven létrejövő konföderáció vezetői a szervezet pénteki budapesti alapító kongresszusán hangsúlyozták, hogy az új szövetség egyszerre tömöríti a legtöbb közszférában, közszolgáltatásban és a legtöbb versenyszférában dolgozó tagot.

Az ernyőszervezet alapító tagjai között az Autonóm Szakszervetek Szövetsége (ASZSZ), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szerepel.

Pataky Péter elnök szerint az MSZSZ azt üzeni a munkavállalóknak, hogy nem szabad félni, mert nélkülük nem lenne teljesítmény, profit, nélkülük "sehol nem lenne ez az ország". Aláhúzta: legyen egyértelmű minden dolgozónak, hogy nincs egyedül, "mi ott állunk mögötte. Ha kell, ügyvédekkel, ha kell, tömeggel, ha kell, a média segítségével vagy csak egy közösség bátorításával" - fűzte hozzá.