Vágólapra másolva!
Egy teljesen új kereskedési rendszert hagyott a Mikulás a magyar tőzsdézők csizmácskájában, ma reggeltől már a híres-neves Xetra rendszeren futnak a Budapesti Értéktőzsde tranzakciói. A felszínen nagyon nagy változásra nem kell számítania a befektetőknek, de azért egy-két lényeges részletben megváltozik mától a BÉT-en a tőzsdézés menete.
Vágólapra másolva!
  • Hatalmas lépés a rendszer változása a BÉT életében, és egyelőre úgy tűnik, igazán drámai fennakadások nélkül sikerül az átállás. A Budapesti Értéktőzsde a nagy váltásra részletes tájékoztatókat rakott össze, ez a BÉT oldalán elérhető. A leglényegesebb változások ezek, tényleg csak címszavakban, a teljesség igénye nélkül:
  • A Magyar Telekomot ezentúl MTEL-ként, a Richtert pedig RICHT-ként találjuk majd a tőzsdén, mivel új „ticker” kódokat kapnak a papírok.
  • Akár egy évre előre is tőzsdézhetünk, hiszen 360 napig is érvényes lehet egy beadott ajánlatunk a BÉT rendszerében (az Investor Trader ügyfelei egyébként eddig is így kereskedhettek, nekik tehát ez nem újdonság).
  • Új, izgalmas ajánlattípusokat vezetett be a BÉT (és olyan feltételekhez kötötte őket, ami miatt egy átlagos „kisbefektető” számára elérhetetlenek lettek).
  • Sokkal mélyebb betekintést nyerhetünk a piacra, hiszen az ajánlati könyv ezentúl 10 sor mélységig látható a korábbi 5 helyett.

Meg ezeken kívül egy csomó más finomság is életbe lépett. Melegen, sőt, forrón ajánljuk, hogy akit érint, olvasson utána a BÉT tájékoztatásában vagy a KBC Equitas oldalán megjelent, „kivonatolt” tájékoztatóban.

Kínaiul van ez az egész?

Érdekli a tőzsdézés, de egy szó nem sok, annyit sem ért a fenti halandzsából? Aggodalomra semmi ok! Jöjjön el az Investor.hu INGYENES tőzsdei oktatásaira, és hamarosan kívülről fújja majd a szakszavakat, sőt, megteheti az első lépéseket a hosszú távú tőzsdei sikerek felé. További információk…


Ráadásul még decemberben résztvehet az Investor.hu befektetési klubján is, ahol profi alapkezelő mesél arról, hogyan szokott ő tőzsdézni. További információk…