Lefújhatják az európai Las Vegas tervét

Vágólapra másolva!
A Bloomberg értesülései szerint a Las Vegas Sands elvetheti azon tervét, hogy felhúzza Európa legnagyobb kaszinóvárosát Madrid közelében. A tét nem kicsi, hiszen egy 35 milliárd dolláros gigaprojektről van szó.
Vágólapra másolva!
  • Úgy néz ki, hogy mégsem épül meg Európa legnagyobb kaszinóvárosa Madrid közelében. A Bloomberg bennfentes forrása szerint ugyanis a Las Vegas Sands visszalépett a 35 milliárd dolláros gigaprojekt megvalósításától.
  • Egyelőre nem tudni, hogy mi vezetett ahhoz, hogy a világ legnagyobb kaszinóüzemeltetője meggondolja magát a 12 kaszinót, illetve 36 ezer szobát magába foglaló projekttel kapcsolatban. Igaz, ne feledjük, hogy még csak pletykáról van szó.
Mégsem lesz európai Las Vegas? Forrás: AFP/hemis.fr/Jean Du Boisberranger
  • A Las Vegas Sands egyébként nem is olyan régen, ez év februárjában jelentette be, hogy a spanyolországi Alcorconba álmodta meg az „európai Las Vegast”.
  • Kétségbe azonban nem kell esni, mivel a kaszinócégnek más tervei is vannak. A célpontok között található Dél-Korea és Japán is, ami abból a szempontból jó hírnek számít, hogy a vállalat bevételeinek nagy része már most is Ázsiából származik.
  • Spanyolország viszont mindenképpen sokat veszíthetne az üzlet meghiúsulásával, ugyanis gazdasága számára sokat jelentett volna egy ekkore méretű projekt.
A Las Vegas Sands árfolyama (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu