Lássuk, mit tudnak a szállodák!

Vágólapra másolva!
Szállodakibocsátási lázban égnek a befektetők, a mai kereskedésben debütálnak ugyanis a Hilton részvényei Amerikában. Elsőre drágának tűnnek a részvények, így ha ragaszkodunk a hotelláncokba való befektetéshez, érdemes szétnézni a szektortársak között is. Van pár érdekes grafikonunk.
Vágólapra másolva!

Csúcsközeli szintekhez érkeztek a Hilton amerikai szektortársai, ahonnan a kitöréshez még lendületre lesz ugyan szükség, a több helyen is kirajzolódó emelkedő háromszögszerű formációk egyelőre kedvező képpel kecsegtetnek. Technikailag ugyanis a felfele való kitörésnek van nagyobb valószínűsége, amit részben talán a Hilton tranzakció is megerősít a fundamentumok oldaláról. A Blackstone ugyanis a tőzsdére lépés ellenére sem száll ki a hotelláncból, vagyis a következő években még számíthatnak a kedvező környezet fennmaradására.

A szállodaipari papírok technikailag akkor lesznek igazán szépek, ha a kitörésre valóban sor kerül, azonban már most is azonosíthatunk olyan belépési pontokat, ahol jól tudjuk kezelni kockázatainkat.

Hyatt Hotels (NYSE)

A Hyattnél tűnik a legizgalmasabbnak a technikai kép. Egy fontos kitörési szintre tesztelt ugyanis vissza az árfolyam, ahol ráadásul az 50 napos mozgóátlag, illetve egy emelkedő trendvonal is útját állhatja az esésnek. A fontos támaszok közelsége abban segíthet, hogy szűkre vehessük a stop szintet, ezzel is minimalizálva a potenciális veszteségeink szintjét.

A Hyatt napi árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Hyatt heti árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Marriott International (NYSE)

A Marriott napi grafikonján egy szűkülő éket lehet felfedezni, amiből felfele tört ki az árfolyam napokkal ezelőtt. A felső trendvonal egyelőre mintha támaszként szolgálna, ráadásul jön felfele az 50 napos mozgóátlag is, ami szép lassan elkezdheti felfele tolni az árfolyamot is.

A Marriott napi árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Marriott heti árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Starwood Hotels (NYSE)

A Starwood Hotels árfolyama eközben az 50 napos mozgóátlagig korrigált vissza. Amennyiben ez a szint megtartja a papírt, úgy szép lassan ismét nekirugaszkodhat a több éves csúcsok meghódításának.

A Starwood napi árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Starwood heti árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Wyndham Worldwide (NYSE)

A Wyndham piacán figyelhető meg a legerősebb emelkedő trend, itt gyakorlatilag olyan korábbi csúcsok sincsenek, amelyek megakaszthatnák a hegymenetet. Ami miatt viszont érdemes az óvatosság, hogy a trendcsatorna felső szélénél tartózkodik az árfolyam, ahonnan akár könnyen lefele is veheti az irányt.

A Wyndham napi árfolyama (USD) Forrás: Bloomberg, Investor.hu