Kritikus pontnál pörögtek fel a bankok

fűrész
Vágólapra másolva!
Meglehetősen jó formában van néhány amerikai bank. Az idei éves teljesítményükre sem lehet nagyon panaszkodni, most azonban ismét a lokális csúcsok felé vehetik az irányt. Sőt több helyen beszálló lehetőségeket is lehet azonosítani.
Vágólapra másolva!

Nem szerepelnek rosszul az elmúlt hetekben, sőt az idei évet tekintve az amerikai bankpapírok. A Bank of America 30 százalékos pluszt, a Goldman Sachs 33 százalékos, míg a JP Morgan 26 százalékos növekedést hozott össze 2013-ban.

A grafikonok alapján némi konszolidációt lehetett látni az elmúlt pár napban, de fontos helyen vannak a részvények és jó kockázat-hozam alapú beszállókat lehet azonosítani.

GOLDMAN SACHS: Sávból léphet ki

Egy hónapok óta épülő sávból léphet ki a Goldman Sachs papírja, ahova viszonylag hosszú idő alatt jutott el. Októberben a lejtmenetet megfogta a 200 napos mozgóátlag és nagyjából 2 hónap alatt mászott fel a sáv tetejéig.

Ha sikerül kitörnie tartósan, akkor a technikai formáció szabályai szerint első körben a 161,8 százalékos Fibonacci lehet elérhető 181,3 dollárnál, majd optimista esetben a 188,3 dolláros szint.

Ha viszont a jelenlegi szintről lefordul, akkor nagy valószínűséggel az emelkedő trendvonalat is roppanthatja a papír. 165 dollár alatt sokat romlana a technikai kép.

Goldman Sachs napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

BANK OF AMERICA: Kitörés visszatesztet mutat be

Az idei szárnyalás során 16 dollárig jutott el a Bank of America részvénye, amely a 15 dolláros lélektani szintet teszteli vissza. A részvény novemberben érintette meg a 16 dolláros magasságot.

Optimális esetben innen pattanásnak kellene jönnie a 15 dollár körüli szintről, így a részvény megcélozhatja a 16 dollárnál lévő 123,6 százalékos Fibonaccit, majd a 16,5 dolláros, illetve a 17 dolláros szintet is.

A stop-loss megbízásokat 15 dollár alatt, vagy rosszabb esetben az 50 napos mozgóátlag alatt lehet aktiválni.

Bank of America napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

JP MORGAN: Pengeélen táncol

A JP Morgan esetében is látható az idei stabil emelkedés, azonban itt már nem annyira meggyőző a technikai kép, mint az előző két esetben. Ettől függetlenül az 55 dolláros szintnek ki kellene tartania, hogy reménykedhessünk a további emelkedésben.

Az áttörést az 58 dollár körüli novemberi csúcs átszakítása jelenthetné. A 200 napos mozgóátlag pedig fontos támasz lehet 52,5 dollár környékén.

JP Morgan napi grafikon (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu