Vágólapra másolva!
A Peugeot-ban meglévő összes részvényét eladja a General Motors, mely nagyobb veszteségek mellett fog kiszállni a francia autógyártóból - tájékoztatott a Marketwatch. Emiatt, és a lehetséges tőkeemelés miatt már 9 százalékos mínuszban van ma is a Peugeot.
Vágólapra másolva!
  • A General Motors eladja a Peugeotban meglévő 7 százalékos tulajdoni részesedését.
  • A részvényeket 400 millió dollárért vette még tavaly februárban az amerikai társaság, ám azóta a Peugeot árfolyama 30 százalékot esett, így nagy veszteség mellett fog megválni pakkjától a GM.
  • A General Motors ugyanakkor nem tervezi a partneri kapcsolatok megszüntetését a Peugeot-val, így az együttműködésük továbbra is folytatódni fog.
  • A General Motorsnál nagy változások mennek végbe, a vállalatból teljes mértékben kiszállt az amerikai állam, mely a napokban jelentette be, hogy (tíz milliárd dolláros veszteséggel) eladta maradék GM-részvénypakkját is. Ezen túl a General Motors 2017-ig leállítja gyártását Ausztráliában.
  • A küszködő Peugeot számára pedig nem jön jókor a hír, a francia társaság tegnap kényszerült bejelenteni, hogy jelentősen visszaeshet az operatív eredménye idén a devizaárfolyamok kedvezőtlen mozgása miatt, ráadásul egy 3-4 milliárd tőkeemelésre is szükségük lehet. Erre tegnap nagyott esett az árfolyam.
  • A bejelentések után a General Motors 0,3 százalékos mínuszban zárt tegnap. A Peugeot pedig folytatja lejtmenetét, és a tegnapi 10 százalékos zuhanás után ma újabb kétszámjegyű mélyrepülést produkál, amivel a lélektani 10 euró alá került az árfolyama.
General Motors árfolyama (NYSE) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
A Peugeot árfolyama (Párizs) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES