Kapacitásbővítés kétmilliárdból Szolnokon

Vágólapra másolva!
A ceglédi Ecseri Kft. szolnoki üzemében autóipari, gépipari, és elektromos ipari nagyvállalatoknak gyárt alkatrészeket belpiacra és exportra az új, mintegy 2 milliárd forintból kialakított és berendezett szolnoki üzemében is a ceglédi székhelyű Ecseri Kft.
Vágólapra másolva!

Nem vagyunk képesek szó nélkül elmenni a geográfiai áttűnés e ritka példája mellett: szolnoki üzem, ceglédi székhely, Ecseri Kft. A 2 milliárdos beruházásról mindenesetre Kuttor György ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta: 5000 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építettek fel és rendeztek be német és olasz piacvezető gyártók gépeivel a szolnoki ipari parkban. A kapacitásbővítésre 360, míg a technológiai fejlesztésre további 310 millió forint uniós pályázati forrást nyert a ceglédi székhelyű vállalkozás.

A cégvezető közölte, az előzetes becslések alapján 7 év alatt megtérülő beruházást a növekvő megrendelői igények tették szükségessé. Azért döntöttek a Tisza-parti megyeszékhely mellett, mert közel van, és mert itt a tervezett létszámbővítést figyelembe véve is rendelkezésre áll a kellő létszámú szakképzett munkaerő – tette hozzá Kuttor György, egyben jelezte: a 31 fős induló létszám szándékaik szerint egy év alatt 100-ra emelkedik.

A cég egy 1971-ben indult egyéni vállalkozásból fejlődött ki. Kezdetben autóalkatrész-kereskedelemmel foglalkozott, majd 1986-ban kezdett autóalkatrész gyártásba és megmunkálásba. Később elsősorban a vevői igényekre alapozva alumínium termékek gyártásával szélesítette tevékenységi körét. Végül 2000 decemberében megalakult az Ecseri Kft., amelynek fő profilja nagynyomásos technológiával, alumínium öntvényből készített alkatrészek gyártása, illetve megmunkálása.

A vállalat teljes egészében magyar tulajdonú, mintegy 60 százalékban exportra – jellemzően német, francia, cseh és osztrák piacra – termel, míg 40 százalékban hazai, részben a magyar kormánnyal stratégiai partneri együttműködést kötött világcégek beszállítója. Megrendelője egyebek mellett a Bosch, a Continental, a Hilti, a General Electric és a Phoenix Mecano. Az Ecseri Kft. székhelyén és új telephelyén összesen mintegy 300 dolgozót foglalkoztat. Nettó árbevétele 2012-ben 4,8 milliárd forint volt, az idei célkitűzés pedig 5,3 milliárd forint.