Megcombosodott a forint

Vágólapra másolva!
A forint ismét a 300 felé közelít az euróval szemben, miközben szinte valamennyi főbb index emelkedéssel tudott zárni a héten, miután a vártnál jobb NFP adatra ezúttal megvették a részvényeket. 
Vágólapra másolva!

Remekül szerepelt a forint a hét utolsó napján, ismét 300 felé közelít az árfolyam az euróval szemben. Elsősorban a jó nemzetközi hangulatból táplálkozhat a forint.

A magyar piacon főleg a Magyar Telekom szerepelt jól és 2 százalékos emelkedésével 293 forinton zárt. A Richter is megtudta őrizni pluszait nap végére, ám az OTP és a Mol ismét a negatív tartományban zárt, utóbbi továbbra is 14 ezer forint alatt.

Az európai piacok 0,3-0,9 százalékos pluszban járnak, ami elsősorban a vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adatok miatti optimizmussal magyarázható. A DAX 0,8 százalékot tudott erősödni.

Az amerikai piacokon is optimizmus honol az elmúlt napok gyengélkedése után, köszönhetően a makroadatoknak. Az S&P 500 ismét 1800 pont felett jár, miközben a többi piaccal együtt közel 0,8 százalékos erősödést mutat.

Az EURHUF árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu