Vágólapra másolva!
Egyelőre úgy néz ki, hogy nem lép állami szolgáltató a mobilpiacra, miután a soron következő frekvenciatenderen várhatóan nem fog állami cég részt venni.
Vágólapra másolva!
  • Az NFM tájékoztatása szerint egyelőre állami tulajdonú cég nem tervezi, hogy részt vegyen a soron következő frekvenciatenderen - írja a napigazdasag.hu.
  • Az utóbbi hónapokban egyre több jel utalt arra, hogy nem lesz állami mobiltársaság. Többek között a korábban mobilpiacra igyekvő MPVI esete is ezt erősítette, ugyanis az MFB, az MVM, illetve a Magyar Posta által létrehozott cég beleolvad utóbbiba.
  • Ugyanakkor nem zárható ki, hogy egy újabb mobilszolgáltató jelenjen meg a piacon, miután erre a nemrégiben közzétett tendertervezet szerint lehetőség nyílik. Korábban pedig az állami törekvések is ebbe az irányba mutattak. A legutóbbi (900 MHz-es) aukción két küföldi társaság, a román Digi (RCS-RDS), illetve a vietnámi Viettel is részt vett.
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a meghirdetett csomagok után legalább 125 milliárd forintos bevételre szeretne szert tenni.