Inkább a főnököt kedveljük, mint a munkát

Vágólapra másolva!
A magyar alkalmazottakat realistábbá tette a világválság. Az összképben pesszimisták vagyunk, de a részletekből az látszik, hogy viszonylag elégedettek vagyunk az állásunkkal kapcsolatos helyzetünkkel. Többek közt ez derül ki a Profession.hu felméréséből, amely nemzetközi tükröt is tart a magyar munkavállalóknak.
Vágólapra másolva!

Ha az alkalmazottakat nem konkrét részletekről, csakis a teljes képről kérdeznék, jóval keserűbb, borúlátóbb állapot rajzolódna ki, mint amennyire a valóságban szeretjük vagy nem a feladatainkat, a kollégáinkat, a főnökünket és a díjazásunkat. Az uniós felmérésben hátulról a hatodik helyet foglaljuk el, csak Lettországnak, Litvániának, Bulgáriának, Romániának, és Görögországnak van nálunk több látens vagy kimondott panasza. Ennek ellenére az uniós átlagnál határozottan jobb viszonyban vagyunk a főnökünkkel és a munkatársainkkal, a környezettel is elégedettebbek vagyunk. A magyar munkavállalók 84 százaléka véli úgy, hogy semlegesnél jobb viszonyban áll a munkatársaival. Minél idősebb a dolgozó, annál erősebbek ezek a szálak. Úgy fest, a közhiedelemben megszokott főnökutálat is leülepedett az anyósviccek szintjén, mert a legendának biztatóan ellentmond a meglepően magas statisztikánk: 26 százalék vallja semlegesnek, 64 a semlegesnél erősebbnek a kapcsolatot a felettesével. Talán a válság okozta, hogy egészen elfogadhatóan megbecsüljük a fizetésünket. A magyar munkavállalók 5 százaléka teljesen, 33 százaléka pedig inkább elégedett a bérével.

Akit érdekel, mennyire telepednek rá a munkahelyi problémái, és hogyan lábaljon ki ebből, itt kitölthet egy kérdőívet a munkahelyi stresszről.