Íme, a karácsonyi bevásárlólistánk

karácsony, baba
Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is összeállítottuk karácsonyi bevásárlólistánkat. Technikai szemszögből nézve a 2013-as ünnepek slágere az Amazon webáruház, a Mattel játékgyártó, illetve az Adidas sportszergyártó cég részvényei lehetnek. A triumvirátus tagjaiban közös vonás, hogy az elmúlt napokban új történelmi csúcsra, vagy annak közelébe kúszott az árfolyamuk.
Vágólapra másolva!

400 dollár felett döntött rekordot az Amazon

Egyik ilyen ötletünk a világ legnagyobb webáruháza, az Amazon, melynek részvénye pénteken először lépte át a 400 dolláros szintet. Ez mindenképpen pozitívumként értékelhető.

Nem először vette célba a pszichológiai szintet az árfolyam. A december eleji kísérlet ugyan sikertelenül zárult, de érdemes kiemelni, hogy ekkor már ráfért egy kiadós korrekció a papírra.

A hegymenet folytatódása esetén a Fibonacci-számok révén határoztunk meg újabb ellenállásokat. Ezek alapján a soron következő fontosabb megállók 453 dollár (konzervatív megközelítés), illetve 487 dollár közelében bukkanhatnak fel.

Amazon napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Élre állhat a Mattel

Mintegy másfél évtizednek kellett eltelnie ahhoz, hogy a világ legnagyobb játékgyártójának részvénye újra történelmi csúcsra emelkedjen. A Mattel friss rekordja 47 dollár közelében található, legyűrése szintén fontos fegyvertény lenne.

Mattel heti grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az elmúlt napok mozgása szintén pozitív üzenetet hordoz, az árfolyam ugyanis az 50 napos mozgóátlagról ismét megindult az északi irányba. Az elsődleges cél vélhetően a 47 dolláros szint lehet, míg ezt követően 49,6, valamint 51,2 dollárnál ütközhet komolyabb akadályba az árfolyam.

Mattel napi grafikon (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Csúcsra futott az Adidas

Szintén jó választásnak tűnik a világ egyik legnagyobb sportszergyártója. A német Adidas részéről pozitív jelzésnek számít, hogy árfolyama hétfőn újabb történelmi csúcsra emelkedett 90 euró felett. Ilyen magasságban korábban csupán egyszer, múlt pénteken járt az árfolyam, így a zárást a 90-es tartományban még csak egyszer sikerült összehoznia az Adidasnak.

Az MACD vételi jelzése mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen pont a hétfői kitöréssel egy időben érkezett a szignál. Ha kitart a lendület, akkor a 100 eurós lélektani szintet is célba veheti a papír. A Fibonacci-vonalak alapján 95,3, illetve 98,7 eurónál ütközhet akadályba a részvény. Ezen árakból kiindulva kedvező beszállási lehetőséget kínál az Adidas, már ha veszteségvágó megbízásunkat valahova a 90 eurós markáns támasz alá rakjuk.

Adidas napi grafikon (Xetra) Forrás: Bloomberg, Investor.hu