Így alakulnak az októberi nagy durranásaink

Vágólapra másolva!
Amíg az amerikai részvénypiac viszonylag jól szerepelt az utóbbi két hónapban, addig több októberi ötletünk is valóságos szárnyalást mutatott be. A Netflix, vagy éppen a Mastercard árfolyama pedig most is izgalmasan fest, ugyanakkor a nagyobb menetelés után lehetséges, hogy egy kisebb korrekció még kedvezőbbé tenné a technikai képet.
Vágólapra másolva!

NETFLIX (Nasdaq): Töretlenül halad

Még 324,3 dolláros árfolyam mellett írtunk októberben a Netflixről, azóta pedig remekül teljesített a az árfolyam és már 373,3 dollárnál jár.

Időről időre a rövid távú emelkedő trendvonal is megerősíti a papírt, ami egyértelműen pozitívumként értékelhető.

A gyorsjelentést követő fekete gyertya ugyanakkor nem túl impozáns, hiszen alapvetően kijelöli a következő fontosabb ellenállás szintjét. Bár 390 dollár közelébe is eljuthat az árfolyam, az RSI túladottsága azért mégis óvatosságra inthet.

A Netflix napi grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A heti grafikonra pillantva szintén a 390 dollár közeli szint tűnik elérhetőnek, ahol a 138,2-es Fibonacci szint is található. A 123,6-os Fibót látszólag sikerrel tesztelte vissza a napokban az árfolyam, ami újult erőt is adhat az emelkedésnek. Hosszú távon akár még 445 dollár közelébe is eljuthat a Netflix.

A Netflix heti grafikonja (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Összességében októberben kedvezőbb volt a technikai kép, az RSI túladottsága pedig egyértelműen negatívum. Az 50 napos mozgóátlag visszatesztelése jól jöhetne, hiszen bár a rövid távú trendvonalat így letörné a papír, a hosszú távú emelkedő trend még sértetlen maradna. Kedvező esetben pedig akár az MACD is újból vételi jelzést adhatna, ami nagy szárnyalás előtt is teret nyithatna.

MASTERCARD (NYSE): Hatalmasat menetelt

Már október közepén, 698 dollárnál is igen impozáns teljesítményt mutatott a Mastercard árfolyama, ráadásul azóta valóban elérte előbb a 161,8-as, majd a 176,4-es Fibonacci szintet is.

Elnézve az egyre meredekebb emelkedést könnyedén elképzelhető, hogy rövidesen a 200-as Fibónál, 860 dollárnál találjuk majd meg az árfolyamot.

A Mastercard heti grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A napi grafikonra pillantva azonban ismét több negatív tényezőt is láthatunk. Az elmúlt hetekben ugyanis igencsak elszaladt az árfolyam az 50 napos mozgóátlagtól, ami kiváló támaszként (és beszállóként) funkcionált az utóbbi hónapokban.

Ráadásul az RSI indikátor épp a túladott zónából tervezi a kilépést, ami szintén negatívumnak számít.

Összességében az 50 napos mozgóátlag visszatesztje itt sem lenne már indokolatlan, a technikai kép ismételten gyengébb, mint az októberi nagy szárnyalás előtt. Nem árt tehát az óvatosság!

A Mastercard napi grafikonja (NYSE) Forrás: Bloomberg, Investor.hu