Hullámvasutazik a forint

Vágólapra másolva!
Délelőtti kisebb erősödéssel próbálkozott a forint, azonban ez rövid életűnek bizonyult, ugyanis 11 óra óta már újra felfelé indult el, és 303 fölé ért az euró/forint árfolyam. A borúsabbra vált nemzetközi hangulat sem segíti a magyar devizát.
Vágólapra másolva!

A délelőtt folyamán a forint valamennyire lejjebb ereszkedett az euróval szemben (303,8-ról egészen 302,6 közelébe), azonban 11 után újra gyengülni kezdett és 303 fölé ért megint. Vagyis utoljára április elején látott mélypontok közelében ragadt. A dollár/forint 223,5-nél, míg a svájci frank/forint kereszt 246,8-nál bolyong. Az utóbbi időben megjelent nyilatkozatok a további kamatvágásokról sem tesznek jót a forintnak.

EUR/HUF mai árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A budapesti tőzsde is visszacsúszott kezdeti pluszaiból, így már a hazai parkett sem tudja magát függetleníteni a borúsabbra vált nemzetközi hangulattól. A Mol még mindig emelkedni tud fél százalékkal, de reggeli előnyéből már leadott, ellenben a Richter továbbra is egy százalék körüli pluszban áll.

Az OTP viszont 1,5 százalékkal csúszott lejjebb ma, míg a Magyar Telekom nem mozdul a kereskedés közepe felé tegnapi záróáráról.

Nyugat-Európában a francia tőzsdén van a legkevésbé jó hangulat, 1,6 százalékos a mínusz. A nagyobb cégek közül a Renault 3,7, az Air France-KLM 2,9, míg például a Carrefour 2,5 százalékkal zuhan. De a többi vezető parkett is 0,8-1 százalékos mínuszban van.

Az amerikai határidős indexek 0,1-0,3 százalékos csökkenést jósolnak nyitásra. Egyébként ma fontos makroadat nem érkezik az USA-ból.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A francia CAC40 index értéke (pontban) Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu