Mibe fektessem a pénzem?

Vágólapra másolva!
Megnéztük, hogy miként gondolkodik egy profi a befektetéseinek kiválasztása során. Egy kis támpont sosem árt, ha nem tudjuk hirtelen, hogy mibe fektessünk be. Ráadásul, ha szeretné megtudni, hogy milyen papírokat érdemes vásárolni az év végeztével, és mely befektetések lehetnek 2014 favoritjai, akkor van még egy ajánlatunk.
Vágólapra másolva!

Mibe fektessek a közeljövőben?

Technológiai cégekbe? Nyersanyagiparba? Esetleg integrált európai olajrészvényekbe? A válasz igen! Legalábbis ez derül ki a Bloomberg interjújából, melyet az ING egyik top alapkezelőjével, Hans Van De Weg-gel készített.

Van De Weg elmondása szerint kontra befektetőnek számít, azaz egy olyan értékalapú stratégiát követ, amely a piaci félreárazásokból próbál meg profitálni. Az erre épülő befektetési alapja ráadásul nem is teljesít rosszul. Mint kiderült az alap elsősorban részvényekben tartja a vagyonát, ezen belül is az európai fejlődő piaci papírok dominálnak a periféria részvényekkel szemben.

Meggyőző teljesítményt nyújtott az elmúlt két évben a Europe Opportunities alap Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Az interjú tanulsága szerint az alapkezelő a volatilitás növekedésére számít a közeljövőben, ami miatt nem a vedd és tartsd (buy&hold) stratégiát tartja most a legjobbnak.

Hogyan keresi meg célpontját a profi?

Az ING alapkezelője nem titkolta el azt sem, hogy milyen módon választják ki a portfóliójukba kerülő részvényeket. Első körben különböző mutatókat vizsgálnak meg, mint az árfolyam és a könyv szerinti érték aránya (P/BV), vagy az osztalékhozam.

A rostán túleső cégek részvényeire ezt követően újabb kihívás vár, ugyanis a jövőbeli pénzáramlásokra épülő DCF modell alapján is elvégzik az elemzésüket. Ebben a vizsgálatban ugyebár nagy szerepe van az árbevétel alakulásának, illetve a profitabilitás előrejelzésének.

Néhány részvényt egyébként felsorolt Van De Weg, melyek biztosan megfeleltek az előbbi kritériumoknak, hiszen jelenleg is a portfólió részét képezik. Íme, öt elem a palettáról:

  • ArcelorMittal
  • Yara
  • E.ON
  • Novartis
  • Sanofi
Egy részvény a sok közül: ArcelorMittal (Amszterdam) Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ha esetleg kedvet kapott, ráadásul szeretne választ kapni arra, hogy merre tartanak piacok, illetve hogy hol, és hogyan lehet most vonzó befektetési célpontokat találni, akkor nem kell kétségbe esnie. Az Investor.hu-nak erre is van megoldása, a soron következő szemináriumunkon ugyanis az előbbi kérdésekre mind-mind megadjuk a választ. Sőt, várjuk az ön kérdéseit is!

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES