Vágólapra másolva!
Az amerikai QE3 program csökkentésének hírére emelkedés kezdődött az európai tőzsdéken is. Ennek ellenére a BUX kisebb mínuszban mozog, amivel alulteljesíti európai társait. Olvassa el reggeli ázsiai és amerikai piaci összefoglalónkat is: Örömtánc a tőzsdéken
Vágólapra másolva!

Európával együtt a BUX is emelkedni kezdett nyitás után, bár társainál mérsékeltebb ütemben. A BUX viszont hamar visszacsúszott, és már tegnapi záróértéke alatt mozog. A régióban jó a hangulat, a főbb részvényindexek erősödni tudnak, így a BUX alulteljesítése meglepőnek mondható.

A hazai főbb papírok közül a Mol és az OTP 0,4 százalékot ugrott, a Magyar Telekom nem mutat elmozdulást, a Richter pedig 0,2 százalékot esett.

A forint kisebb gyengülésnek indult, és 298,8-ig szaladt fel az euróval szembeni árfolyama. A dollár/forint jegyzése 218,5-nél, a svájci franké 244,3-nál található.

A Fed tapírozásának híre Európában is meghozta a befektetők vételi kedvét, így a részvényindexek nagyobb emelkedésre képesek.

A Bayer is jól teljesít, mivel a cég 17,6 milliárd koronáért felvásárolja fel egyik partnercégét, az Algetát. Mindez részvényenként 362 koronát jelent a norvég cég esetében, mely 2 százalékkal haladja meg a tegnapi piaci árfolyamot. A hírekre 0,2 százalékot drágultak a Bayer részvényei.

A Deutsche Telekom 2,6 százalékot ugrott, mivel a hírek szerint a Dish Network is harcba szállhat amerikai leányának, a T-Mobile USA-nak a felvásárlásáért.

Az OMV 1,4 százalékot drágult arra a bejelentésre, hogy eladja a Bayernoil finomítóban meglévő 45 szzáalékos részesedését.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EURHUF árfolyam

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Forrás: Bloomberg, Investor.hu