Elszomorította befektetőit a jógaruha gyártó

Vágólapra másolva!
Az elemzők által vártnál jóval alacsonyabb lehet a Lululemon sportruházat-gyártó társaság árbevétele és profitja a negyedik negyedévben. A hírre nagyobb mínuszban nyitott a részvény. 
Vágólapra másolva!
  • Csak stagnálhat a Lululemon legalább egy éve nyitva lévő üzleteinek forgalma a negyedik negyedévben a nehéz gazdsaági környezet miatt– figyelmeztetett a sportruhagyártó.
  • A cég emiatt csak 535-540 millió dolláros árbevételre számít az időszakban, ami jóval elmarad az elemzők által várt 572,5 millió dollártól. Az egy részvényre jutó profit pedig csak 78-80 cent között lehet a várt 84 cent helyett.
  • Az egész éves árbevétel pedig még a korábban visszavágott előrejelzéseknél is alacsonyabb lehet, ami így 1,605-1,61 milliárd dollárt tehet majd ki a Lululemon prognózisa szerint.
  • Christine Day vezérigazgató szerint a vállalat számos makrogazdasági kihívással szembesül a negyedik negyedévben is. Ugyanakkor hiszi, hogy az elmúlt időszakban befektetett energiának meg lesz az eredménye, és idén megalapoztak a következő évek növekedésének.
  • A cég éppen a napokban jelentette be, hogy Day-t Laurent Potdevin fogja váltani a vezérigazgatói székben. Day júniusban adta be felmondólevelét, aki januártól távozik a cég éléről, így a vállalat egy új vezérigazgatóval valósíthatja meg céljait a kihívásokkal teli környezetben.

A kedvezőtlen hírekre 7,4 százalékos mínuszban nyitott a részvény.

Lululemon árfolyama (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]