Élre állt a budapesti tőzsde

Vágólapra másolva!
Nagyon jó formában van a budapesti tőzsde, köszönhetően a Mol három százalék körüli megugrásának. De az OTP-nek és a Richternek sem megy rosszul. Európában is próbálják elfelejteni a heti rossz teljesítményt a piacokon, a vezető börzék a pozitív tartományban állnak a dél körüli órákban.
Vágólapra másolva!

A Mol részvényeit azután kezdték el erősen vásárolni a befektetők, miután ma reggel érkezett a hír, hogy a magyar olajcég az északi tengeren vásárolt eszközöket. Részletes elemzésünket itt találja:

Az OTP próbál 4200 forintos szintje fölé kerülni a mai kereskedésben, egy időre már be is nézett a kritikus szint fölé, de egyelőre még az alatt tartózkodik. A Richter pedig a 4500 forinttal birkózik, dél után néhány perccel 4480 forinton áll. A Magyar Telekom kisebb csökkensében van.

Nyugat-Európában emelkedésnek indultak a vezető részvényindexek a pénteki kereskedésben, megpróbálva felejtetni a hét korábbi részében mutatott gyengébb produkciókat. A német DAX index például 0,3 százalékkal kapaszkodik feljebb és 9037 pont közelében jár, bár még messze van a hétfőn látott 9200 pontos szintektől.

Párizsban is szépen fest a CAC40 tőzsdeindex mai grafikonja, ellenben a Peugeot ma ismét kapott egy újabb pofont és már megint közel tíz százalékkal zakózik.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A Mol árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu