Vágólapra másolva!
Az OTP egy százalék feletti csökkenése és a Richter egy százalékos plussza miatt a BUX index csak minimális elmozdulást mutat a karácsony előtti utolsó kereskedésben féltávhoz közeledve. Míg Nyugat-Európában inkább emelkednek a tőzsdék, bár a spanyolok lemaradóak.
Vágólapra másolva!

Itthon az OTP gyengélkedik egy százalék körüli mínuszban van, bőven 4100 forint alatt, ellenben a Richter jó formát mutat, és egy százalékkal emelkedik. A Mol és a Magyar Telekom viszont nem mutat nagy hajlandóságot a jelentősebb mozgolódásra.

A kispapírok közül újra az FHB a sztár, hiszen már több mint tíz százalékkal emelkedik nagy forgalom mellett, de a PannErgy is három százalékos pluszban van az Audival megkötött szerződés hírére.

Nyugat-Európában jó hangulat uralkodik az ünnepek előtt, a német DAX 0,5, míg a londoni FTSE100 0,4 százalékkal emelkedik. Egyedül Spanyolországban visszafogottabb a hangulat, a madridi parkett 0,2 százalékos pluszban áll. A határfiős indexek alapján Amerikában is emelkedéssel indíthatnak a New York-i tőzsdék.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu