Dollármilliókat nyomnak papucsokba

Vágólapra másolva!
200 millió dolláros tőkeinjekciót kap a műanyag papucsairól híres Crocs, a világ egyik legnagyobb kockázati tőketársaságától, a Blackstone-tól.
Vágólapra másolva!
  • 200 millió dolláros befektetést hajtott végre a Blackstone a műanyag papucsairól híres Crocs-ban. A vezérigazgató pedig április 30-cal lemond majd posztjáról.
  • A papucsgyártó részvényei visszavásárlására használja majd az összeget, amire előreláthatólag 2014 első negyedévében kerül majd sor. Az akcióval a közkézen forgó részvények száma 30 százalékkal csökkenhet. A hírekre a részvények árfolyama 21 százalékot száguldott a hétfői kereskedésben.
Forrás: AFP
  • A társaság már régóta fáradozik tevékenységének újraélesztésével, mivel termékei már kevésbé népszerűek a vásárlók körében, mint korábban. Ennek érdekében a Crocs már más termékeket, például cipőket és csizmákat is gyárt, de úgy tűnik még nem sikerült újra megnyerni maguknak a vásárlókat.
  • Novemberben már olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az egész céget eladnák, írja a Bloomberg. A Blackstone megjelenésével talán elkezdődhet majd a cég újbóli felvirágzása, habár még meglehetősen nizonytalan a jövő.
Forrás: Bloomberg, Investor.hu