Totálisan lefagyott Európa!

Vágólapra másolva!
Kivárás jellemzi ma reggel az európai részvénypiacokat, és egyelőre nem tudják folytatni a tegnapi emelkedéseket. A BUX index is képtelen emelkedni, még az elmúlt hónapokban jól szereplő Richter is csak stagnálást mutat.
Vágólapra másolva!

Pedig tegnap még jól szerepeltek az amerikai indexek, főbb benchmarkok 0,7-1,3 százalékos pluszokat hoztak össze, miután az amerikai munkaerőpiacról érkezett jó adatokat pozitívan fogadták a részvénypiacok. Az S&P 500 újból 1800 pont felett zárt, de a Dow Jones is 16 000 pont fölé kúszott.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ma reggel Ázsiában már viszont egyértelműen iránytalanság volt a piacokon, a befektetők így vélhetően a tegnapi gazdasági adatokat emészgetik még. A főbb benchmarkok a tegnapi záróértékeik közelében fejezték be a kereskedést.

Európában pedig ez folytatódott, és Ázsiához hasonlóan nincs határozott irány a tőzsdéken. A főbb benchmarkok így a tegnapi záróértékeiken állnak a nyitás után, ráadásul főbb makroadatok sem érkeznek ma, ami kicsit megmozgatná az állóvizet.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

A Dunát leszámítva hazánkban is állóvíz tapasztalható, legalábbis a BÉT-en. A hatalmas szél ugyanis látszólag a befektetők vételi kedvét is jó messzire elfújta, és egyetlen blue-chip sem képes emelkedésre. Még az elmúlt hónapokban remekül szereplő Richter sem. Ráadásul még saját részvény vásárlások sem borzolják a kedélyeket, és hírek sem nagyon jöttek a nagyobb magyar cégek felől. A forint piacán hasonló a helyzet, így továbbra is 300 felett áll az euróval szemben.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu

Ahogyan tegnap beszámoltunk róla, a kedvező amerikai makroadatokat nem igazán tudták hová tenni délután a befektetők, először a szokásos "jó adat = rossz hír" sablont követték a befektetők, majd később a részvénypiacokat leszámítva valamennyi fontosabb instrumentum esetében megfordult a kereskedés iránya. Nos, látszólag ma már senki sem tudja mit csináljon, teljesen összezavarodtak a piacok.

Természetesen az Investor.hu szerkesztősége nem őrült meg teljesen, hiszen szombatról lévén szó nincsen ma kereskedés a tőzsdéken. Pusztán a szombati munkanap következtében engedtük kicsit szabadjára fantáziánkat, és próbáltuk jobb kedvre deríteni olvasóinkat ezen a szokatlanul szeles és hideg napon.

Hallgassa meg befektetési klubunkon, mibe fektetnek a profik év végén!

Időpont: 2013. december 16., 17:30

A rendezvény INGYENES