Csúnya lett a hétfői zárás

Vágólapra másolva!
Vastag mínuszba csúszott zárásra a BUX index, elsősorban a Richter miatt, ami közel három százalékos mínuszban fejezte be a napot. De a többi blue-chip sem okozott ma túl sok örömet, egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni. A nyugat-európai parkettek zárás felé közeledve újból visszalendültek a pozitív tartományba, míg az USA-ban 0,1-0,3 százalékos pluszok vannak.
Vágólapra másolva!

Nem tudta tartani a nyugat-európai tőzsdékkel a tempót a magyar börze, ugyanis a BUX végül több mint egy százalékos mínuszban fejezte be a hétfői kereskedést. Ebben a Richter mélyrepülésének volt döntő szerepe, ugyanis a gyógyszerpapír 2,9 százalékos eséssel tért nyugovóra.

A Magyar Telekomon (+0,7%) kívül a többi blue-chip is gyengült, az OTP 1,3, míg a Mol 0,4 százalékos mínuszt szedett össze. Az OTP így a lélektani 4200 forintos szinten zárt.

A forint 302 fölé ért az euróval szemben késő délutánra, a kora reggeli órákat leszáítva folyamatosan gyengülve.

A nyugat-európai indexek délután újra visszakapaszkodtak a pozitív tartományba a reggeli jó kezdést követő elgyengülések után. Élen továbbra is a spanyol index áll, ami mellé az olasz is felzárkózott késő délutánra.

Az amerikai tőzsdeindexek kisebb emelkedéssel indították a hetet, legjobban a Nasdaq szerepel eddig 0,3 százalékos pluszával.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu