Embereket küldenek el a Zsolnaytól

Vágólapra másolva!
A Bama.hu szerint 7 vagy 8 emberrel már közös megegyezéssel felmondtak a pécsi Zsolnay-gyárnál, de cég tulajdonosa szerint ez nem igaz. Bővebbet csak a jövő hétre ígért.
Vágólapra másolva!

Bár néhány napja cáfolta Bachar Najari, a Zsolnay-gyár többségi tulajdonosa, hogy a gyárnak vagy neki fizetési gondjai lennének, a Dunántúli Napló mégis azt írta, szerdán leépítések kezdődtek a gyárnál, és az esedékes 100 millió forintos tőkeemelés sem valósult meg - írta a Bama.hu.

A lap információja szerint 7-8 emberrel íratták alá a közös megegyezéssel való felmondást a kétszáz fős gyárban, és csütörtökön 30 ember kapott gondolkodási időt arra, hogy elfogadja-e a négyórás foglalkoztatást. A lap szerint az igazgatóság felfüggesztette Vajda László cégvezetőt.

A cégvezető nem kívánt nyilatkozni, a Zsolnay pedig azt mondta az MTI-nek, hogy jövő héten adnak ki közleményt. Bachar Najari az MTI-nek elmondta, hogy nemtelen támadásoknak érzi a híresztelést.

Najari 2013 elején vásárolta meg a gyár 74,5 százalékos részesedését 180 millió forintért, és 2014 félmilliárd forintos tőkejuttatást vállalt.