Adventi hétvégék: kevesebbet kell fáznunk a megállókban

Mától Vízkereszt utolsó napjáig örvendezteti meg a fővárosiakat és az idelátogatókat a fényvillamos
Vágólapra másolva!
Sűrűbben közlekedteti több járatát a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az adventi hétvégéken, és több vonalon nagyobb kapacitású járművek állnak forgalomba.
Vágólapra másolva!
Mától Vízkereszt utolsó napjáig örvendezteti meg a fővárosiakat és az idelátogatókat a fényvillamos Forrás: MTI/Marjai János

Az áthelyezett munkanapok kivételével hétvégén napközben sűrűbben közlekednek az alábbi villamosok:

a 4-es és a 6-os, a 18-as, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es,

illetve a következő autóbuszok:

a 105-ös, a 162-es és a 250-es.

Nem sűrűben, de nagyobb kapacitással járnak ugyanezeken a napokon a 14-es villamos, illetve a 31-es, a 34-es, a 45-ös, a 66-os, a 104-es, a 104A, a 106-os, a 123-as, a 124A és a 204-es busz járatai.

Mától egy hónapon át, január 6-áig ismét örülhetünk a 32 ezer darab LED-del megvilágított fényvillamosnak, amely hétköznaponként a 19-es, hétvégén és ünnepnapokon pedig a 2-es vonalán közlekedik. És nem drágább a jegy.

A BKK emlékeztetett a kivételekre: holnap és az év legsötétebb napján nincs sűrítés, tekintettel arra, hogy december 7-én és 21-én munkanapot tart az ország, ezeken a szombatokon pénteki menetrend alapján közlekednek a járatok. A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 7-e és december 21-e abból a szempontból is munkanapnak számít, hogy a megszokott rend szerint fizetni kell a várakozásért.