A Richter tartotta meg a budapesti tőzsdét

Vágólapra másolva!
Nap végére minimális mínuszba esett vissza a magyar tőzsde, de még ezzel is az élen jár az európai börzék között, ahol délutánra ismét elromlott a hangulat, pedig dél környékén még emelkedni tudtak a vezető parkettek. Itthon a Richter tudott erősíteni zárásra, míg az OTP 4200 forint alatt fejezte be a napot.
Vágólapra másolva!

Itthon az OTP leadta nap közben felhalmozott előnyét zárásra, és végül 4200 forint alatt zárt 0,2 százalékos csökkenéssel. A Magyar Telekom is mínuszban fejezte be a napot, igaz csak egy forinttal kerül kevesebbe, mint tegnap záráskor.

Ellenben a Richter összeszedte magát nap végére és 0,7 százalékos emelkedéssel tért nyugovóra. A Mol pedig 0,4 százalékos mínuszt szedett össze. Így összességében a BUX index minimális 0,05 százalékos mínuszban zárt.

Nem találják az irányt a nyugat-európai piacok a keddi kereskedésben, ugyanis a reggeli mínusz után délre már pluszba fordultak az indexek, onnan viszont záráshoz közeledve újból alábuktak a tőzsdék. A francia CAC40 már 0,7 százalékos mínuszban van, míga német DAX 0,6 százalékkal halad lefelé.

Az amerikai börzék eddig csak kisebb csökkenésben vannak, a Dow Jones 0,2, az S&P 500 0,1 százalékos mínuszban van.

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu