A Richter segíti a budapesti parkettet

Vágólapra másolva!
Jó formában van a magyar tőzsde a hétfői kereskedés feléhez közeledve, a BUX index 0,4 százalékkal emelkedik. Ellenben Nyugat-Európában elromlott a hangulat és már a negatív tartományban vannak a vezető tőzsdék.
Vágólapra másolva!

A nagypapírok között a Richter áll a legjobban közel egy százalékkal erősödve, de a Mol is felfelé halad 0,4 százalékkal. Az OTP csak kisebb pluszban van, míg a Magyar Telekom előző kereskedési napi záróértékén pihen.

A kispapírok közül a CIG Pannónia már több mint 2,5 százalékkal drágul, míg a Masterplast 5 százalékos mínuszban található.

A forint lendületesen gyengülni kezdett a reggeli órákban és már 303 felett is járt az euróval szemben. Azóta kicsit magához tért a hazai deviza és 302 környékén áll az euró/forint kereszt. A dollár/forint jegyzés 223,1-nél, míg a CHFHUF 245,3-nál jár.

Nyugat-Európában ellenben nem túl jó a hnagulat, leginkább a spanyol és az olasz tőzsde szenved egy százalék feletti mínusszal.

Az eurózóna gazdaságaiból vegyes feldolgozóipari PMI-adatok érkeztek, a francia gyengébb lett az előző havinál, míg a német jobban alakult. Az eurózónára vonatkozó értékek pedig csak kisebb elmozdulást mutattak.

Az USA-ban csak minimális elmozdulás várható nyitásra a határidős indexek alapján.

Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu