A következő tíz év legnagyobb vesztesei

Vágólapra másolva!
A technológia fejlődésével bizony lesznek olyan iparágak a következő tíz évben, melyek a változások legnagyobb vesztesei közé tartoznak majd Amerikában. Befektetőként ezeket természetesen érdemes lesz hosszabb távon elkerülni, ezért is szemezgetünk a Business Insider gyűjtéséből. 
Vágólapra másolva!

Fonos hozzátenni, hogy az amerikai munkaügyi hivatal az egyes helyi iparágakban alkalmazottak számára fogalmaz meg becslést, és a cikk ezen területek között szemezget, mondván itt várhat nehéz környezet a szektor szereplőire. Mivel a létszám csökkenését akár hatékonyságnövekedés is okozhatja, ezért érdemes némi fenntartással kezelni a következtetéseket, de látni fogjuk, hogy valószínűleg több esetben sem emiatt várható majd az alkalmazotti létszám mélyrepülése.

A textiliparban 2022-ig további 22 százalékos csökkenést prognosztizálnak a munkások létszámában, vagyis a már eddig is látható kedvezőtlen trend - a tevékenység olcsóbb országokba való átcsoportosításában - folytatólagosság várható. Hasonló okokból kifolyólag várnak nehéz évek a számítástechnikában a hardware iparágra, vagy a kommunikációs eszközök és vezetékek gyártására szakosodott iparágakra.

Az emailek használatának terjedésével a postai szolgáltatásokban visszaesés várható, de az internet terjedése a nyomtatott sajtó koporsójába is egyre több szöget üthet az előttünk álló években.