A karácsony előtti napokban dőlt be a Gulliver játéknagyker

Budapest, 2013. december 23.
A Gulliver játékáruház soroksári üzletének bezárt bejárata 2013. december 23-án. Négy nappal karácsony előtt leállt a Gulliver Kft. webáruháza, másnap már a boltok sem nyitottak ki.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2013. december 23. A Gulliver játékáruház soroksári üzletének bezárt bejárata 2013. december 23-án. Négy nappal karácsony előtt leállt a Gulliver Kft. webáruháza, másnap már a boltok sem nyitottak ki.
Vágólapra másolva!
A döntés nyilván már korábban megszületett, de az ünnepi vásárlás hajráját még megpróbálták kimaxolni. Nem sikerült kihúzni karácsonyig.
Vágólapra másolva!

Karácsony előtt négy nappal már elérhetetlen volt a Gulliver webáruháza, és másnap már az üzletek sem nyitottak ki.

A leállás összesen 27 üzletet érint, közöttük a Gulliver márkanév alatt működő nagykereket, és a Bambini játékbolt-hálózatot.

Budapest, 2013. december 23. A Gulliver játékáruház soroksári üzletének bezárt bejárata 2013. december 23-án. Négy nappal karácsony előtt leállt a Gulliver Kft. webáruháza, másnap már a boltok sem nyitottak ki. Forrás: MTI/Illyés Tibor

A menedzsment mára (hétfőre) ígért részletes tájékoztatást a cég helyzetéről és a döntésről, de ez egyelőre még nem érkezett meg.

A cég dolgozói állítólag rendben megkapták a decemberi fizetésüket, sőt még némi fizetéselőleget is kaptak januárra. A Gulliver weboldalán egyébként "technikai okokkal" indokolják a leállást, de a Céginfó szerint a vállalkozás évek óta veszteséges, és jelenleg körülbelül hárommilliárddal van mínuszban.

Tavaly év végén 246 alkalmazottjuk volt, az ő jövőjük a menedzsment döntésének bejelentéséig teljesen bizonytalan.