Vágólapra másolva!
Három projektet finanszíroz az Európai Unió a magyar adóhivatalnál, 5,5 milliárd forintból kell javulnia a végrehajtásnak, ellenőrzésnek, informatikai rendszernek, dokumentumkezelésnek, ügyfélszolgálatnak.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) három nagy, európai uniós támogatással megvalósuló projekt befejezése várható 2014 első félévében, ezek együttes támogatási összege 5,5 milliárd forint - közölte a NAV. A projektek az Elektronikus Közigazgatási Operatív Program (EKOP) keretében valósulnak meg.

Az egyik fejlesztéstől a jobb ügyfélkiszolgálást várják. Erre a projektre 2 milliárd forint uniós támogatást kapnak. Hivatalosan „a fejlesztés célja egyebek közt a közigazgatás szolgáltató jellegének erősítése, az esélyegyenlőség előmozdítása, az adminisztratív terhek csökkenése, továbbá egységes online, interaktív ügyfélkiszolgálás kialakítása.”

Szintén 2 milliárd forintos támogatást nyert az a projekt, amelynek fő célja, hogy a korábbi párhuzamos informatikai infrastruktúra konszolidációjával egységes szolgáltatási hátteret teremtsen az IT feladatokra, továbbfejlessze a HR rendszert, az integrált gazdasági szervezet működéséhez megfelelő gazdálkodási rendszer infrastruktúrát biztosítson, valamint egységes dokumentumkezelési (iratkezelési) rendszert alakítson ki.

Az adóigazgatás rendszereinek integrációját, hatékonyságának növelését célozza a másfélmilliárd forint támogatással megvalósuló projekt. Ennek keretében egyebek közt korszerűsödik a végrehajtási rendszer és megújul az ellenőrzési rendszer.