200 milliót fizet az Apple a Twitteres adatelemző cégért

Vágólapra másolva!
Akár 200 millió dollárt is fizethez az Apple a Topsy Labs nevű startupért, írja a Wall Street Journal az ügyhöz közeli forrásokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!
  • A Topsy Labs lényegében egy adatelemző cég, Twitter egyik fontos partnere, ami a felhasználók üzeneteinek (tweetjeinek) elemzésével foglalkozik, melyek alapján különböző értékes információkat, trendeket állapítanak meg, és azt adják el a hirdetési cégeknek.
  • Iparági elemzők szerint az Apple vélhetően az iTunes kapcsán használhatná majd fel a társaságot, hogy a mégpontosabb ajánlott tartalmak segítségével erősítse a felhasználói élményt.
  • Ezzel együtt az sem kizárt, hogy a Siri rendszer továbbfejlesztéséhez is felhasználja majd a vállalatot az Apple, jobban személyre szabva a keresési eredményeket.
  • Bár az Apple szóvivője nem cáfolta a felvásárlás tényét, pontos információkkal nem szolgált arra vonatkozóan, mire is kívánja majd az Apple felhasználni a Topsy Labsot.
  • Az viszont tény, hogy az Apple nem szokott csak úgy százmilliókat kidobni az ablakon, általában jóval 100 millió alatt alakulnak átlagosan a felvásárlások. Vélhetően tehát komolyabb tervei lehetnek a társasággal az Apple-nek.
Az Apple árfolyama (Nasdaq) Forrás: Bloomberg, Investor.hu