1,3 milliárdért eladó a Raiffeisen leány

Vágólapra másolva!
1,3 milliárd eurót, azaz közel 400 milliárd forintot kérne el ukrán leányáért cserébe az osztrák Raiffeisen Bank, amely állítólag az egyik orosz milliárdos érdekeltségi korébe tartozó bankkal folytat tárgyalásokat. 
Vágólapra másolva!

Az osztrák Standard napilap értesülései szerint a Raiffeisen és az Alfa Bank tárgyalásokat folytat előbbi ukrán leányának a megvételéről.

Az osztrák pénzintézet szóvivője annyit elárult, hogy jelenleg több kérője is akad az ukrán egységnek, azaz a Bank Avalnak. Azt azonban nem volt hajlandó megerősíteni, hogy a Mikhail Fridman orosz milliárdos érdekeltségi körébe tartozó Alfa Bank is közöttük van-e, vagy sem. A Raiffeisen egyébként 1,3 milliárd eurót szeretne kapni a Bank Avalért cserébe.

Ukrajna egyébként nem az egyetlen piac, ahonnan távozhat a Raiffeisen. Az osztrák pénzintézet ugyanis a szlovén mellett a magyar piacot is speciális felülvizsgálat alá vetette, aminek eredményétől függően akár a kivonulás lehetősége sem zárható ki. Erről azonban eléggé ellentmondásos hírek jelentek meg az elmúlt hetekben.