Veszik a Richtert, ütik a Magyar Telekomot

Vágólapra másolva!
Folytatódik a kivárás a délutáni amerikai munkaerőpiaci adatok előtt, sem az európai, optimizmus azonban sem a régiós, sem pedig a nyugat-európai tőzsdéken nem mutatkozik.
Vágólapra másolva!

A magyar tőzsdén főleg az MSCI index változása mozgatja a piacokat, a Richter közel 2 százalékos pluszban, míg a Magyar Telekom már majdnem 3 százalékot esett és újabb történelmi mélypontot ért ma el. A Mol és az OTP szintén rosszul szerepel, előbbi a kedvező hírek ellenére is 0,3 százalékos mínuszban, míg az OTP tovább folytatja a hét második felében látott rossz formáját. Ennek függvényében a BUX 0,1 százalékos mínuszban tanyázik.

Az európai piacok sincsenek sokkal jobb helyzetben, a főbb indexek 0,1-0,8 százalékot veszíttek értékükből, folytatva ezzel a tegnapi gyengélkedést. A francia index teljesít az egyik legrosszabbul, amiben annak is szerepe lehet, hogy az S&P leminősítette az ország adósságbesorolását.

Az amerikai határidős indexek ugyanakkor jó 0,2-0,3 százalékos pluszokat vetítenek előre a nyitásra, ám a délután fél3-kor érkező munkaerőpiaci adatok még megkavarhatják a kártyákat.

A Richter árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
A OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu