Uniós pénzből épülnek balatoni luxushotelek

Vágólapra másolva!
Siófok környékén két új négycsillagos szállodát is felhúznak. A beruházások kétharmadát az EU fizeti, és a Balaton északi partján, az orosz turisták által kedvelt Gyenesdiáson is lesz hotelfejlesztés.  
Vágólapra másolva!

Újabb négycsillagos szálloda épül fel Siófokon a jövő év közepéig. A W.W.M. ’98 Kft. érdekeltségébe tartozó projektben a hatszobás Mala Garden hotel mellé (annak felújításával párhuzamosan) felhúznak egy újabb épületet. Így összesen 30 férőhelyre nő a kapacitás, és tetőteres VIP-lakosztály, illetve wellnessrészleg is lesz a négycsillagos szállodában. A 650 millió forintos beruházásból 438,7 milliót uniós támogatás fedez, az üzemeltető tíz új munkahely létrehozását ígéri.

A Siófokhoz közeli Ádándon a Viola 30 Kft. nyert el 515,1 millió forintos uniós forrást egy ajurvédikus gyógy- és wellness-szálloda 735 millió forintos építési munkálataihoz. Ezzel párhuzamosan a szintén Balaton-parti Gyenesdiáson is hotelfejlesztés kezdődik, a Hotel Katalin háromcsillagos superior szárnyát négycsillagossá alakítják. A 25 szoba átalakításához valamivel alacsonyabb arányban szerzett az üzemeltető uniós forrást, a 370-ből 184 millió forint értékben.