Új porszívó, több alkalmazott, ez lesz jövőre az Electroluxnál

Vágólapra másolva!
Az idén várhatóan 4,5 millió darab terméket gyárt az Electrolux Lehel Kft., ez nagyjából tíz százalékkal haladja meg a cég tavalyi kibocsátását, ismertette Gönczi Sándor, a kft. nyáron kinevezett ügyvezető igazgatója budapesti bemutatkozó sajtótájékoztatóján. 
Vágólapra másolva!

Hozzátette, hogy a volumennövekedés következtében az idén mintegy 200 fővel többen dolgoztak az Electrolux magyarországi gyáraiban, így 3600-ra nőtt az itt foglalkoztatottak átlagos létszáma. Jövőre még több embernek adhatnak munkát, 2014-ben ugyanis a jászberényi gyárban megkezdődik a kézi porszívók gyártása, ezzel előreláthatólag mintegy 100 fővel nő jövőre a jelenleg 660 fővel működő porszívógyár alkalmazottainak száma, mondta Belényesi Zsolt, belföldi értékesítési igazgató.

Gönczi Sándor kifejtette, hogy az Electrolux számára Magyarország meghatározó bázis. Mi vagyunk az egyetlen európai ország, amely a márka fagyasztóládáit és porszívóit gyártja, és az alulfagyasztós hűtők 90 százaléka is itt készül. A több milliárd forintos beruházásoknak, a folyamatos fejlesztésnek hála a termékskála egyre inkább a közép- és felső kategória irányába tolódik el: az elmúlt években 13 új termék gyártása kezdődött el. Igaz, a honi Electrolux termékeknek mindössze 5-9 százaléka kerül hazai piacra, a porszívók esetében még kisebb, 3 százalékos ez az arány, tette hozzá Belényesi Zsolt.

A cég vezetői beszéltek arról is, hogy a magyarországi háztartásigép-piac a válság hatására folyamatosan csökkent, az elmúlt öt évben gyakorlatilag megfeleződött. Az idei év első kilenc hónapja azonban már 6,6 százalékos növekedést jelez.