Tartja lendületét a magyar tőzsde

Vágólapra másolva!
Az OTP nagyot lendít a BUX szekerén 3,5 százalék feletti emelkedésével, de a többi blue chipre sem lehet panasz. A forint viszont kissé visszább jött a reggeli nagyobb erősödéséből. Nyugat-EUrópában kedvező a hangulat, bár az olasz és a spanyol tőzsde mínuszban van, míg az USA-ban a határidős indexek pluszos nyitást jósolnak.
Vágólapra másolva!

Kiváló napot produkál az OTP a budapesti tőzsdén, a részvények 3,5 százalék felett drágulnak a bank negyedéves gyorsjelentését követően.

Az OTP tündöklése elhomályosítja a többi hazai blue-chip teljesítményét, pedig ők is kitesznek magukért. A Mol 1,4, a Magyar Telekom 1,8, míg a Richter 1 százalékkal drágul a kereskedés közepe felé haladva. A ma jelentő Rába is jól muzsikál, 5 százalékhoz közeli a plusz mértéke.

A forint reggel lendületbe jött a vártnál jobb magyar gazdasági adatokra, onnan viszont némileg visszatáncolt. Jelenleg 298-nál jár az euró/forint árfolyam.

Nyugat-Európában jó hangulat uralkodik, viszont a spanyol és az olasz tőzsde már kisebb mínuszban van. Az amerikai határidős indexek pluszos nyitást jósolnak, viszont a Nasdaq kisebb mínusszal kezdheti a kereskedést.

Az OTP árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Bloomberg, Investor.hu
EUR/HUF árfolyam Forrás: Bloomberg, Investor.hu