Szétszedték a Twitter-részvényt New Yorkban

Vágólapra másolva!
Óriási drágulással nyitott a Twitter papírja a csütörtöki tőzsdei bevezetésekor. Egy óra alatt 13 millió részvényt adtak-vettek.
Vágólapra másolva!

A Twitter részvénye több mint 70 százalékkal emelkedett a hivatalos, 26 dolláros kínálati ára fölé csütörtökön, a kereskedése első perceiben, később pedig a 80 százalékos pluszt is elérte – írta a Marketwatch amerikai üzleti portál.

A mikroblog-szolgáltató 70 millió részvényét dobják piacra, valószínűleg ez lesz a Facebook utáni második legnagyobb tőzsdei bevezetés az internetes cégek körében. Az első órában 13 millió részvény cserélt gazdát.

A 2006-ban elindított szolgáltatást jelenleg 230 millióan használják aktívan világszerte, de az üzleti modellje egyelőre elég homályos, profitot még sohasem termelt. A befektetőket azonban a jelek szerint ez nem zavarja.

Ezzel együtt koránt sem biztos, hogy a bevezetés utáni hatalmas ugrás tartós lesz, a Facebook-papír, például, hasonló népszerűséggel indított, aztán nagyot esett, és csak hónapokkal később dolgozta le azt a veszteséget.