Vágólapra másolva!
Nagy ralit mutatott be az OTP és a Richter, melynek köszönhetően a BUX is remekül teljesített. A nemzetközi tőzsdéken kisebb pluszokat lehet látni, Amerikában az S&P 500 és a Dow Jones egyaránt történelmi csúcsa közelében mozog.
Vágólapra másolva!

Csúnyán lemaradt a Magyar Telekom

Ralizni kezdett délután a BIX, mely végül 1,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, amivel az egyik legjobban teljesítő indexnek számított a régióban.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A BUX elsősorban a RIchter és az OTP menetelésének köszönheti nagy emelkedését, a gyógyszerpapír ma 2011 eleje óta nem látott szintre került, míg a bankpapírt a ma nyilvánosságra került, devizahiteles mentőcsomag részletei segíthették. Az OTP végül 3,8 százalékot, a Richter 3,1 százalékot drágult.

A többi blue-chip közül a Mol csütörtöki záróértéke közelében, 0,1 százalékos mínuszban zárt, míg a Magyar Telekom pocsékul teljesített, és 2 százalékot zuhant.

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

A forint euróval szembeni árfolyama visszatért a 296-os szint fölé délután, míg a dollár/forint jegyzése 219,2-nél, a svájci franké 240,6-nál jár.

EURHUF árfolyama Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]
Tudja meg, hogyan tőzsdéznek a profik!

Hallgassa meg egy hivatásos befektető tippjeit, lesse el kedvenc fogásait az Investor.hu befektetői klubján!


Időpont: 2013.november 14., 17:30
Helyszín: K&H Székház,
(1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10.)


A rendezvény INGYENES, az alábbi gombra kattintva jelentkezhet rá.

Ütik a BlackBerry-t

A nemzetközi tőzsdéken jó hangulatban zajlik a kereskedés, az európai és amerikai részvényindexek kisebb-nagyobb pluszt szedtek össze. Európában a német DAX, Amerikában pedig az S&P 500 és a Dow Jones történelmi csúcsközelben mozog.

A mai amerikai makroadatok nem okoztak csalódást, az ISM New-York-i feldolgozóipari beszerzési menedzserindex 59,3 pontra ugrott októberben a szeptemberi 53,6 pontról. A gyáripari megrendelések pedig 1,7 százalékkal bővültek szeptemberben havi alapont a várt 1,8 százalék helyett.

Fontos hírek:

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

S&P 500 alakulása (pontban) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]